Instagram annons kampanjAnnonsering på Instagram – Marknadsföring med sociala medier

Instagram har vuxit till ett globalt socialt media som erbjuder en kreaktiv miljö för ett visuellt språk. Det finns i dag 300 miljoner konton på Instagram och det delas över 70 miljoner foton och filmklipp varje dag. På Instagram kan ni inspirera andra visuellt med er annonskampanj. Precis som med annonsering på Facebook kan man på Instagram välja mer specifikt vilken målgrupp som man vill nå ut till med sitt budskap. Vid målgruppsanpassad inriktning för annonsering kan man välja på exempelvis plats, ålder, kön, språk, intresse och beteende.

Effektiv onlinemarknadsföring

Instagram har fokus på möjligheten att kunna dela med sig av inspirerande foton och videor till de som väljer att följa er. Så vid marknadsföring på Instagram är det viktigt att utforma själva annonseringen så den smälter in på ett bra sätt i flödet, och erbjuda underhållande sätt att engagera sig för att locka nya användare att följa just ert företag.

Följande annonsmålsättningar stöder för närvarande Instagram-annonser:

  • Klick till webbplats
  • Installation av mobilapplikation
  • Filmklippsvisningar

sitatÖka er målgrupp på Instagram

Vid annonsering på Instagram kan man välja att nå ut med ett inlägg som man vill att andra personer ska se, gilla, kommentera och dela vidare. Man kan även välja att annonsen ska locka personer att gilla er sida på Instagram vilken är en bra marknadsföring om ni vill integrera med er målgrupp eller nå ut till nya kunder. De som väljer att gilla er sida kommer automatiskt kunna följa era inlägg i nyhetsflödet.

sitatMarknadsföring av er webbplats

Med Instagram kan man även annonsera för att marknadsföra en webbplats. Så när en person klickar på annonsen hoppar vidare till er webbplats, startsida, onlinebutik eller någon annan sida som ni vill att andra personer ska se.

sitatAnnons för att öka användare av er applikation

På Instagram kan man även skapa annonskampanj för att marknadsföra en applikation, genom att man kommer till applikationsbutiken för installation av applikationen, när en person klickar på annonsen. Det går även att styra annonsen så man kan skicka besökarna till en särskild del av applikationen.

sitatAnnonskampanj för filmklippvisning

Filmklippvisning på Instagram är utmärkt sätt att nå ut till er målgrupp, när ni vill berätta en historia som hjälper er att bygga upp ert varumärke.

Kontakta oss för mer information:

Ditt namn

Din e-post adress

Ditt telefonnummer

Meddelande